Ole liikkeellä hyvissä ajoin ja tilaa markiisi terassillesi ennen sesonkia! Helmikuun loppuun mennessä tilatuille terassimarkiiseille saat talvietuna -15% alennuksen. Kysy lisää lähimmältä jälleenmyyjältämme!

Tampereen Markiisi Oy Menu

UKK - usein kysyttyä terassilämmittimistä

  • usein kysyttyä terassilämmittimistä

K: Terassilämmitin, infrapunalämmitin vai kvartsilämmitin?

V: Kaikkien mallistossamme olevien terassilämmittimien toiminta perustuu infrapunatekniikkaan.

Lämpöelementin lasi on valmistettu kvartsihiekasta. Em. vuoksi lasi kestää korkeampia lämpötiloja kuin tavalliset lasit.

Valmistajakohtaisesti lämmittimiä nimetään eri tavoilla.

K: Kuinka paljon infrapunalämmittimen käyttö maksaa?

V: Käyttökustannus riippuu lämmittimen tehosta. Esimerkiksi 1,5kW lämmittimen käyttö maksaa noin 22 senttiä tunnissa. Hyvä nyrkkisääntö on 15 senttiä tunnissa jokaista kilowattia kohden.

K: Entä jos sataa, voinko asentaa lämmittimen mihin tahansa?

V: Suuri osa lämmittimistä on suunniteltu nimenomaan erittäin kosteisiin olosuhteisiin ja valikoimastamme löytyy useita IP-luokiteltuja lämmittimiä. IP-luokitus on sertifikaatti, joka takaa, että kyseinen tuote toimii myös pölyisissä ja kosteissa tiloissa. Mikä tahansa luokitus, joka päättyy neloseen tai vitoseen (esimerkiksi Heatlight HLW IP55 or Burda SMART Bluetooth IP24) on käytännössä kokonaan säältä suojattu ja voidaan asentaa lähes mihin tahansa ulkotilaan. Burda TERM IP67 on täysin säänkestävä.

K: Miten lämmitin ilman edessä olevaa lasia voi olla veden- ja säänkestävä?

V: Kaikkien säänkestävien mallien sähköosat sijaitsevat vedeltä suojatussa osiossa.

K: Voiko lämmittimet kytkeä toisiinsa vai pitääkö niiden kaikkien olla erikseen kytkettyjä? Mistä tiedän, voinko kytkeä lämmittimen normaaliin 16A pistorasiaan?

V: Jos olet epävarma kytkennästä, hae apua sähköalan ammattilaiselta. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että normaaliin 16A pistorasiaan voidaan kytkeä yhteensä 3kW edestä lämmittimiä. Tämä yhdistelmä voi olla esimerkiksi 2 x 1500W tai mikä tahansa muu, kunhan maksimiteho on korkeintaan 3kW. Jos yhdistelmä ylittää 3kW, koulutetun sähkömiehen tulee tehdä tarvittavat kytkennät lämmittimien yhdistämiseksi sisältäen mahdollisesti katkaisijat.

K: Miten lämmitintä tulee huoltaa ja kuinka kauan lamput kestävät?

Standardi lamppu kestää tavallisesti 5000 – 7000 käyttötuntia. Esimerkkinä voidaan laskea, että jos lämmitintä käytetään 5 tuntia päivässä joka päivä, lamppu kestää 3-4 vuotta.

Lämmitin ei vaadi erityistä huoltamista.

K: Mitä tarkoittaa ”soft start”?

V: ”Soft start” estää laitteen käynnistymisen välittömästi täydellä teholla ja tällä tavalla estää tämän tyyppisillä lämmittimillä yleisen virtapiikin. Kaikki Burda-lämmittimet on varustettu ”soft start” -kytkimillä, ”soft start” pidentää lampun käyttöikää.

K: Voiko lämmittimiä hallita automaattisesti ja millaisia kaukosäätimiä on tarjolla erityisesti baareihin ja ravintoloihin?

V: Kyllä. Lämmittimien hallintaan on useita vaihtoehtoja. Kotioloissa kaukosäädin portaattomalla säädöllä voi olla käytännöllinen, mutta vain tehokkaampien laitteiden kanssa.

Kaupallisissa tiloissa kuten ravintoloissa, baareissa, klubien terasseilla, uima-altailla ja isoissa rakennuksissa on usein käytännöllistä hallita sekä lämmittimien tehoa että niiden päälläoloaikaa. Valikoimastamme löytyy erilaisia kytkimiä, jotka toimivat joko ajastimilla tai liiketunnistimilla. Nämä voidaan myös liittää kaukosäätimiin, joilla hallitaan yksittäisiä lämmittimiä ja niiden tehoa.

K: Kuinka paljon ääntä lämmittimestä tulee?

V: Lämmitin on äänetön.

K: Mitkä lämmittimet sopivat parhaiten pubeihin, klubeihin, ravintoloihin ja baareihin?

V: Kuten oikeastaan kaiken kanssa, laatu maksaa, mutta tavallisesti myös kestää pidempään. Otattehan meihin yhteyttä tarpeenne osalta, niin suosittelemme teille parasta vaihtoehtoa.

K: Ovatko infrapunalämmittimet vaarallisia tai tuleeko niistä kaasupäästöjä tai säteilyä?

V: Infrapunalämmittimet eivät ole vaarallisia eikä niistä tule hajuja, kaasuja tai vaarallista säteilyä. Ne ovat kuitenkin luonnollisesti kuumia, joten ne pitäisi sijoittaa siten, että lapset tai päihtyneet henkilöt eivät voi vahingoittaa itseään.

K: Kuinka monta lämmitintä tarvitsen tilani lämmittämiseen?

V: Yleistäminen on vaikeaa, mutta 1kW lämmittää noin 8 – 10 m2. Näin ollen esimerkiksi 5m x 4m (=20m2) terassin lämmittäminen vaatii 2 – 3 kW edestä lämmittimiä. Lämmitystehon tarpeeseen vaikuttaa myös tilan avoimuus. Seinillä rajattu tila sisäpihalla vaatii vähemmän lämpöä neliömetrille kuin avoin terassi esimerkiksi avoimella takapihalla.

K: Mitkä asennukset voin tehdä itse?

V: Yli 3kW asennukset on teetettävä koulutetulla sähköasentajalla. Kyseisen rajan alle jäävät seinälle tulevien lämmittimien asennukset voi suorittaa kuka tahansa, kuka osaa porata muutaman reiän seinään ja kytkeä pistokkeen pistorasiaan.

K: Kuinka ympäristöystävällisiä sähköllä toimivat infrapunalämmittimet ovat etenkin verrattuna kaasulämmittimiin?

V: Sähkölämmitys on turvallista, hajutonta, äänetöntä ja päästötöntä. Sen hyötysuhde on 100% toisin kuin kaasulämmityksen, jossa noin 70% lämmöstä menee hukkaan katoamalla ilmaan. Kvartsi-infrapunalämmittimet lämmittävät säteilyn avulla vain lämmitettävän kohteen eivätkä välissä olevaa ilmaa.

K: Kuinka nopeasti lämmitin lämpenee?

V: Lämmitin lämmittää välittömästi. Kun lämmitin laitetaan päälle, sen kantaman sisällä olevat tuntevat sen lämmön välittömästi aivan kuten silloin, kun aurinko tulee esiin pilven takaa.

Lähetä viesti