• High-Line ja Burda terassilämmittimet

  Säteilylämmitin on täydellinen lämmitysratkaisu terasille

  Saatavissa suojausluokissa ip20 - ip67

  Mullistavan infrapuna-lyhytaaltotekniikkansa ansiosta säteilylämmittimemme tuottavat välittömästi miellyttävää lämpöä heti käynnistämisen jälkeen. Korkeataajuiset lämpöaallot kulkevat ilman läpi sitä lämmittämättä, jolloin lämpö heijastuu energiataloudellisesti ja tehokkaasti juuri sinne, missä sitä tarvitaan: ihmisille, esineille tai materiaaleihin. Tämä on mahdollista ilman esilämmitystä ja siihen liittyviä kuluja, vedosta aiheutuvaa lämmönmenetystä ja kuuman ilman nousemista.

  Lyhytaaltoiset infrapunalämmittimet lämmittävät kohteita, joihin säteet osuvat. Ympäröivää ilmaa ne eivät lämmitä. Pitkäaaltoiset infrapunasäteet lämmittävät myös kohteita, joihin säteet osuvat. Kestää kuitenkin kauemmin, ennen kuin säteet tavoittavat nuo kohteet.

  LÄHES RAJATON MÄÄRÄ KÄYTTÖKOHTEITA:

  Säteilylämmittimiemme teho vaihtelee 1-18 kW:n välillä ja niiden joukossa on niin parveke- tai askarteluhuonekäyttöön tarkoitettuja pieniä lämmittimiä kuin myös hallien lämmittämiseen soveltuvia tehokkaita lämmitysyksiköitäkin. Niillä voidaan lämmittää myös suurten rakennusten osia erittäin tehokkaasti. Liikeilmaisimiin yhdistetyt säteilylämmittimet toimivat automaattisesti ja tehokkaasti. Niiden avulla voidaan saavuttaa ylimääräistä säästöä, sillä tarkasti määritettyjä alueita voidaan lämmittää välittömästi ja vain haluttuun aikaan.

  Lämmittimien parhaimmistoa

  High-Line -terassilämmitin

  Suosittu High-Line -terassilämmitin on erinomainen peruslämmitin, joka soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin.

  High-Line -malliston kestosuosikki: 1500w on erinomainen peruslämmitin, sen luokitus on IP65 ja se soveltuu hyvin ulkotiloihin.

  Lue lisää High-Line lämmittimestä

  Burda-terassilämmittimet -

  Saksalaista tuotekehittelyä parhaimmillaan

  Nykyaikaisten infrapunalämmittimien edelläkävijä Burda on kehittänyt käytännöllisiä ja tyylikkäitä lämmittimiä sekä ammattikäyttöön että kotipihojen koristeeksi jo 30 vuoden ajan. Yrityksen suunnittelemat tyylikkäät, käytännölliset ja helppokäyttöiset lämmittimet ovat voittaneet vuosien varrella useita palkintoja. Burdan keksinnöt ovat usein inspiroineet uusia trendejä lämmitinmarkkinoilla.

  Burda on kehittänyt useita lämmitinmallistoja, joista löytyy sopiva lämmitin joka lähtöön.

  LYHYTAALTOISET (A) INFRAPUNALÄMMITTIMET SOPIVAT ULKOTILOIHIN

  joissa kaivataan välitöntä, kohdennettua lämpöä. Burda TERM & RELAX GLASS IRA IP65 –mallistot on suunniteltu nimenomaan tätä silmällä pitäen.

  KESKIPITKIÄ (B) JA PITKIÄ (C) - SISÄTILOIHIN

  infrapuna-aaltoja hyödyntäviä lämmittimiä on perinteisesti käytetty sisätiloissa. Esimerkiksi näistä mainittakoon TERM2000 IP20 NO GLARE (keraaminen) ja RELAX DARK IRC IP55 –lämmittimet.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä terassilämmittimistä

  • Terassilämmitin, infrapunalämmitin vai kvartsilämmitin?

   Kaikkien mallistossamme olevien terassilämmittimien toiminta perustuu infrapunatekniikkaan.

   Lämpöelementin lasi on valmistettu kvartsihiekasta. Em. vuoksi lasi kestää korkeampia lämpötiloja kuin tavalliset lasit.

   Valmistajakohtaisesti lämmittimiä nimetään eri tavoilla.

  • Kuinka paljon infrapunalämmittimen käyttö maksaa?

   Käyttökustannus riippuu lämmittimen tehosta. Esimerkiksi 1,5kW lämmittimen käyttö maksaa noin 22 senttiä tunnissa. Hyvä nyrkkisääntö on 15 senttiä tunnissa jokaista kilowattia kohden.

  • Entä jos sataa, voinko asentaa lämmittimen mihin tahansa?

   Suuri osa lämmittimistä on suunniteltu nimenomaan erittäin kosteisiin olosuhteisiin ja valikoimastamme löytyy useita IP-luokiteltuja lämmittimiä. IP-luokitus on sertifikaatti, joka takaa, että kyseinen tuote toimii myös pölyisissä ja kosteissa tiloissa. Mikä tahansa luokitus, joka päättyy neloseen tai vitoseen (esimerkiksi High-Line IP65 tai Burda TERM IP67 Bluetooth) on käytännössä kokonaan säältä suojattu ja voidaan asentaa lähes mihin tahansa ulkotilaan. Burda TERM IP67 on täysin säänkestävä.

  • Miten lämmitin ilman edessä olevaa lasia voi olla veden- ja säänkestävä?

   Kaikkien säänkestävien mallien sähköosat sijaitsevat vedeltä suojatussa osiossa.

  • Voiko useamman lämmittimen kytkeä samaan pistorasiaan, vai tarvitseeko jokainen lämmitin oman pistorasian? Mistä tiedän, voinko kytkeä lämmittimen normaaliin 16A pistorasiaan?

   Kyllä, samaan pistorasiaan voi kytkeä useamman lämmittimen. Jos olet epävarma kytkennästä, hae apua sähköalan ammattilaiselta. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että normaaliin 16A pistorasiaan voidaan kytkeä yhteensä 3kW edestä lämmittimiä. Tämä yhdistelmä voi olla esimerkiksi 2 x 1500w tai mikä tahansa muu, kunhan maksimiteho on korkeintaan 3kW. Jos yhdistelmä ylittää 3kW, koulutetun sähkömiehen tulee tehdä tarvittavat kytkennät lämmittimien yhdistämiseksi sisältäen mahdollisesti katkaisijat.

   HUOM! 1500-2000w lämmitin vaatii yleensä 10 amppeerin sulakkeen ja 3000w vaatii yleensä 16 amppeerin sulakkeen!

  • Miten lämmitintä tulee huoltaa ja kuinka kauan lämmittimen lamput kestävät?

   Standardi lamppu kestää tavallisesti 5000 – 7000 käyttötuntia. Esimerkkinä voidaan laskea, että jos lämmitintä käytetään 5 tuntia päivässä joka päivä, lamppu kestää 3-4 vuotta.

   Lämmitin ei vaadi erityistä huoltamista.

  • Mitä tarkoittaa "soft start"?

   "Soft start" estää laitteen käynnistymisen välittömästi täydellä teholla ja tällä tavalla estää tämän tyyppisillä lämmittimillä yleisen virtapiikin. Kaikki Burda-lämmittimet on varustettu "soft start" -kytkimillä, "soft start" pidentää lampun käyttöikää.

  • Voiko lämmittimiä hallita automaattisesti ja millaisia kaukosäätimiä on tarjolla erityisesti baareihin ja ravintoloihin?

   Kyllä. Lämmittimien hallintaan on useita vaihtoehtoja. Kotioloissa kaukosäädin portaattomalla säädöllä voi olla käytännöllinen, mutta vain tehokkaampien laitteiden kanssa. Isoille alueille, johon tarvitaan monta lämmitintä, suosittelemme malliksi Burdan TERM 2000 bluetooth (2kW) lämmitintä. Kyseinen malli on helpompi kytkeä itse ja sitä voi ohjata kätevästi puhelimen sovelluksella, eikä se vaadi sähköasentajaa. Sovelluksella voit ohjata samalla kertaa jopa kahdeksaa eri lämmitintä - jokaista erikseen tai kaikkia yhtä aikaa.

   Kaupallisissa tiloissa kuten ravintoloissa, baareissa, klubien terasseilla, uima-altailla ja isoissa rakennuksissa on usein käytännöllistä hallita sekä lämmittimien tehoa että niiden päälläoloaikaa. Valikoimastamme löytyy erilaisia kytkimiä, jotka toimivat joko ajastimilla tai liiketunnistimilla. Nämä voidaan myös liittää kaukosäätimiin, joilla hallitaan yksittäisiä lämmittimiä ja niiden tehoa.

  • Kuinka paljon ääntä lämmittimestä tulee?

   Lämmitin on äänetön.

  • Mitkä lämmittimet sopivat parhaiten pubeihin, klubeihin, ravintoloihin ja baareihin?

   Kuten oikeastaan kaiken kanssa, laatu maksaa, mutta tavallisesti myös kestää pidempään. Burda TERM IP67 bluetooth on yksi suosituimmista melleistamme ja voimme suositella sitä sekä yrityskäyttöön, että kotikäyttöön. Malli on erittäin tehokas, pienikokoinen, monikäyttöinen ja sitä on todella helppo ohjata kaukosäätimellä tai puhelinsovelluksella. Otattehan meihin yhteyttä, niin suosittelemme parasta vaihtoehtoa juuri teidän tarpeisiinne.

  • Ovatko infrapunalämmittimet vaarallisia tai tuleeko niistä kaasupäästöjä tai säteilyä?

   Infrapunalämmittimet eivät ole vaarallisia eikä niistä tule hajuja, kaasuja tai vaarallista säteilyä. Ne ovat kuitenkin luonnollisesti kuumia, joten ne pitäisi sijoittaa asennusohjeiden mukaisesti sellaiselle paikalle, että ne eivät aiheuta tulipalon vaaraa. Lisäksi sijoittelussa kannattaa huomioida, että lapset tai päihtyneet henkilöt eivät voi vahingoittaa itseään kuumiin lämmittimiin.

  • Kuinka monta lämmitintä tarvitsen tilani lämmittämiseen?

   Yleistäminen on vaikeaa, koska jokainen asennuspaikka on hieman erilainen.
   Esimerkkinä voimme antaa kuitenkin seuraavan:

   (seuraavat esimerkit perustuvat Burda TERM IP67 bluetooth 2000w lämmittimeen ja ne on laskettu olettamuksella, että ulkolämpötila on 10-15 astetta)

   Ulkokäytössä (täysin avoin tila) tarvitset 300w neliömetriä kohden.
   Näin voit käyttää seuraavaa laskukaavaa:
   Jos haluat lämmittää 5 x 3 m alueen (15 m2)
   15(m2) x 300(w) = 4500(w). Eli tarvitset vähintään 2 kpl lämmittimiä, mielellään 3 kpl, jolloin ulkotilan käyttöikä pitenee

   Lasiterassi tarvitset 220w neliömetriä kohden.
   Näin voit käyttää seuraavaa laskukaavaa:
   Jos haluat lämmittää 5 x 3 m alueen (15 m2)
   15(m2) x 220(w) = 3300(w). Eli tarvitset vähintään 2 kpl lämmittimiä

   Sisäkäytössä (lisälämmitys muun lämmitysjärjestelmän lisäksi) tarvitset 180w neliömetriä kohden.
   Näin voit käyttää seuraavaa laskukaavaa:
   Jos haluat lämmittää 5 x 3 m alueen (15 m2)
   15(m2) x 180(w) = 2700(w). Eli tarvitset vähintään 1 kpl lämmittimiä

  • Mitkä asennukset voin tehdä itse?

   Yli 3kW asennukset on teetettävä koulutetulla sähköasentajalla. Kyseisen rajan alle jäävät seinälle tulevien lämmittimien asennukset voi suorittaa kuka tahansa, kuka osaa porata muutaman reiän seinään ja kytkeä pistokkeen pistorasiaan.

  • Kuinka ympäristöystävällisiä sähköllä toimivat infrapunalämmittimet ovat etenkin verrattuna kaasulämmittimiin?

   Sähkölämmitys on turvallista, hajutonta, äänetöntä ja päästötöntä. Sen hyötysuhde on 100% toisin kuin kaasulämmityksen, jossa noin 70% lämmöstä menee hukkaan katoamalla ilmaan. Kvartsi-infrapunalämmittimet lämmittävät säteilyn avulla vain lämmitettävän kohteen eivätkä välissä olevaa ilmaa.

  • Kuinka nopeasti lämmitin lämpenee?

   Lämmitin lämmittää välittömästi. Kun lämmitin laitetaan päälle, sen kantaman sisällä olevat tuntevat sen lämmön välittömästi aivan kuten silloin, kun aurinko tulee esiin pilven takaa.

  Kiinnostuitko terassilämmityksestä?

  Ota meihin yhteyttä ja pyydä lisätietoa tuotteistamme. Kattava terassilämmitinvalikoimamme sopii niin ammattikäyttöön kuin kotiterassille. Meiltä saat opastuksen oikean tuotteen valintaan sekä tarvittaessa myös tuotteiden asennuspalvelun.

  Pyydä tarjous

  Tampereen Markiisi käyttää sivustolla evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi

  Pakolliset evästeet ovat välttämättömiä sivuston toiminnan vuoksi. Lisäksi nimettömiä evästeitä saatetaan käyttää sivuston statistiikkaan sekä ulkoisen median palveluissa, kuten YouTube videoissa tai Googlen kartoissa. Voit muokata evästeasetuksia alta:

  Tampereen Markiisi käyttää sivustolla evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi

  Pakolliset evästeet ovat välttämättömiä sivuston toiminnan vuoksi. Lisäksi nimettömiä evästeitä saatetaan käyttää sivuston statistiikkaan sekä ulkoisen median palveluissa, kuten YouTube videoissa tai Googlen kartoissa. Voit muokata evästeasetuksia alta:

  Evästeasetukset on tallennettu.